magnolia_1600px
Voimavarakeskeinen työnohjaaja

Mitä voimavarakeskeisyys sitten on?

Minulle työnohjaajana se tarkoittaa sitä, että yhdessä asiakkaiden kanssa rakennamme jokaisen työnohjauskerran asiakkaan tarpeiden mukaisesti. Autan asiakkaitani reflektoimaan itseään työntekijänä ja osana työyhteisöä ja tätä kautta oivaltamaan heille merkittäviä asioita. Minulle on tärkeää edistää työntekijän ja työyhteisön oman toimijuuden vahvistumista ja mahdollistaa vaihtoehtoisten näkökulmien löytymistä erilaisiin työelämän haasteisiin.

Työnohjauksen tarkoituksena voi olla esim. helpottaa työntekijän ja työyhteisön työssä jaksamista. Lisäksi työnohjaus voi auttaa työntekijää ja työyhteisöä tarkastelemaan työelämän haasteita ja toimintatapoja sekä löytää tätä kautta uutta ymmärrystä ja näkökulmaa työelämän tilanteisiin.  Työnohjaus tukee usein työnkuvan jäsentymistä, työssä kehittymistä ja uuden ideointia. Myös Case‑työnohjaus sopii erinomaisesti voimavarakeskeiseen työnohjaukseen.

Voimavarakeskeisessä työnohjauksessa hyödynnetään monipuolisesti erilaisia menetelmiä, kuten narratiivisuutta ja ratkaisukeskeisyyttä. Näiden avulla autan asiakkaita löytämään uusia näkökulmia ja tapoja olla, ajatella ja toimia.

 

Millainen työnohjaaja olen?

Minua on kuvattu mm. näin:

  • Olen ystävällinen ja aito, osaan luoda turvallisen ilmapiirin ja työnohjaustilanteen
  • Osaan kuunnella ja tarttua ja pysähtyä olennaiseen
  • Olen intensiivisesti läsnä ja minulle on helppo puhua
  • Osaan antaa myötätuntoa riittävästi
  • Osaan houkutella oivaltamaan ja synnytän prosesseja muissa
  • On myös sanottu, että minussa korostuu hyväntuulinen älyllisyys ja olen joukkuepelaaja, joka saa toiset loistamaan

 

Työkokemukseni työnohjaajana

Olen työnohjannut yksilö- ja parityönohjauksia sekä pieniä ja isoja ryhmiä. Asiakkainani työnohjauksessa on ollut sekä esimiehiä että työntekijöitä. Työnohjauskokemusta minulla on monista eri työpaikoista ja yhteisöistä, kuten mm. terveydenhuollosta, päivähoidosta, yrityksistä ja opetusalalta.

Varsinaiselta koulutukseltani olen puheterapeutti ja toimin ammatinharjoittajana. Lue minusta lisää puheterapeutti –osiosta ja osoitteesta www.tempokeskus.fi.

 

Missä työnohjaus toteutuu?

Tarjoan työnohjausta Uudenmaan alueella esim. asiakkaan työpaikalla. Toimitilani ovat Espoon keskuksessa (Reviisorinkatu 3). Toimitilat mahdollistavat yksilö-, pari ja ryhmätyönohjauksen. Työnohjaus on myös mahdollista toteuttaa etäyhteyden välityksellä kattavasti koko Suomen alueella tai jopa ulkomailla asuvien kanssa (käytössä tietoturvallinen ja suojattu alusta Doxy.me).

Ota yhteyttä, jos haluat kysyä lisää tai aloittaa työnohjausprosessin!

Palveluni

  • Yksilötyönohjaus
  • Parityönohjaus
  • Ryhmätyönohjaus
  • Prosessikonsultointi